دسته : روانشناسی و علوم تربیتی
فرمت فایل : word
حجم فایل : 87 KB
تعداد صفحات : 84
بازدیدها : 290
برچسبها : دانلود پایان نامه پژوهش پروژه
مبلغ : 10000 تومان
خرید این فایلپایان نامه بررسی تاثیر بازی درمانی در درمان كودكان بیش فعال حدود سنی 7 ساله شهرستان ابهر
چكیده:
هدف از تحقیق حاضر بررسى بازى درمانى و درمان كودكان بیش فعال حدود سنى 7 ساله شهرستان ابهر است كه فرضیه عنوان شده در تحقیق حاضر عبارت است از اینكه بازى درمانى در درمان كودكان بیش فعال تاْثیر دارد.جامعه مورد پژوهش حاضر دانش آموزان حدود سنى 7 ساله شهرستان ابهر تشكیل داده كه 24 نفر از آنان به عنوان نمونه انتخاب شدند كه مشكل بیش فعالىدارند و بازى درمانى مثل بازى پازل یا ساختن خانه هاى سازمانى و وسایل بازى دیگر مورد آزمون قرار گرفته اند كه از این دانش آموزان كه بصورت تصادفى انتخاب شده اند میتوان گفت كه بازى درمانىتاْثیر بسزایى در درمان بیش فعالى دارد به علت اینكه F بدست آمده برابر 367/12 از جدول 671/5 با درجه آزادى 22 در سطح مفىدارى 05/0 بزرگتر است پس میتوان گفت كه فرض سفر رد شده است و بازىدرمانى در درمان كودكان بیش فعال نقش بسزایى دارد.
مقدمه:
موضوع كودكان بیش فعال در این مبحث بیشتر خلاقیت رشد قواى ذهنى،هوش،و واكنشهاى حركتى كودكان و نوجوانان و روشهاى تربیتى و آموزشى آنهاست كه از نظر یك روانپزشك یا مشاور راهنمایى حائذ اهمیت است،اگرچه جنبه هاى تخصصى روانپزشكى مورد نظر نیست ولىدر ضمن بحث سعى خواهد شد علائمى از این اختلالات بطور خلاصه بیان شود و بطور كلى دستگاه عصبى كودك به درجه رشد و كمال بزرگسالان نرسیده و چون رشد ادامه دارد و به عبارت دیگر در حال تغییر و تحول است،لذا رفتار نیز به همین منوال در تحول خواهد بود. در كودكان بیش فعال همان طور كه از اسمش پیداست،واكنشها و ویژگیهاىخاص دارند و چون كودك رشد فكرى و حركتى بالایى با حركات و رفتار خود نشان میدهد،لذه نمیتواند به رفتارهاى خود كنترل داشته باشد و یا اگر عمل خلافىاز او سر بزند بىتفاوت از او عبور میكند.كودكان در مقابل فشارات زندگى،واكنشهاى نسبتاً سریع نشان میدهند و به همان سرعت هم وقتى فشارهاى زندگى از بین برود،بهبود میابند.از آنجاكه وابسته و متكىبه دیگران هستند و در واقع از نظر شخصیتىهم در حد متعادل هستند،لذا در مقابل فشار و ناراحتى تنها كارىكه انجام میدهند نشان دادن حركات مختلف از خود هستند و بطورى میتوان گفت كه اصلاً نمیتوانند رفتار و اعمال خود را كنترل كنند.پس اینگونه اختلالات حركتى در كودك وسیله قدرت بیان است و اگر كودك سن كمترى داشته،در ارتباط با بزرگسالان بیشتر در زحمت بوده است.بطور خلاصه قدرت بیانىو حركتى و زبانىكودك در كودكان بیش فعال ممكن است ناشىاز احساساتى مثل ترس و اضظراب و احساس محدودیت و شكست باشد و این موارد باعث اختلالات دیگرى از جمله؛امتناع از رفتن به مدرسه و بهانه گیرىشود.
مراحل متفاوت بازى كودكان
محققین عقیده دارند كه بازى از مراحل تكاملى مختلفى میگذرد.
1- بازى كاربردى و كشف اعضاى بدن:فعالیتهاى تكرارى و ساده كه در آن كودك اعضاى بدن خود را لمس و نكاتى را یاد میگیرد؛به عنوان مثال:هنگامى كه كودك با انگشتان خود بازى میكند و یا آنها را مىفشارد و یا زمانى كه او خمیر بازى را بصورت لوله در مىآورد.
2- بازى ساده:بازى هایى كه داراى هدف و منظور خاصى باشند بازى هاى سازنده میشود.مانند:ریختن آب براىپر كردن سطل
3- بازى هاى نمایشى(دراماتیك):كه در این بازى ها كودك انجام كارى را نشان میدهد و سعى بر یادگیرى كاربرد آنها میكند.
4- بازىهاى قانون مندانه:این بازى ها براى كودكان خردسالانه مناسب نیستند اما براى كودكان بزرگسال مناسب است. برنامه هاى رقابتى در این بازى ها توسعه بیشترى پیدا میكند.
5- بازىهاى غیر اجتماعى:در این مرحله كودك فعالیتهاى اجتماعى محدودىرا انجام میدهد و بطور موازى بازى میكند.منظور از بازى موازى آنست كه كودك در نزدیكى كودك دیگر و با وسایل او به بازى بپردازد،اما كودك براى تاْثیر نهادن بر او اقدامى را انجام نمیدهد.
بازى هایى با تاْثیرات متقابل اجتماعى
در بازىهاى مشاركتى،كودكان تمایل دارند كه فعالیت هاى خود را بصورت جداگانه انجام دهند،اما اسباب بازى هاى خود را با هم تعویض كنند و رفتار یكدیگر را مورد نقد و بررسى قرار دهند.
1- بازى هاى مشاركتى:كودكان با همكارى یكدیگر براى یك هدف مشترك تلاش مىكنند.اینگونه بازیها دسته جمعى،مخصوص كودكان پیش دبستانى است.
2-بازىهاىانفرادى:این بازى ها اغلب در خردسالان مشاهده میشود اما اگر بزرگسالان به دفعات مشاهده شود،جاى تاْمل دارد.بزرگسالان نیاز دارند تا در بعضى مواقع در حریم شخصى خود فكر كنند،اما اگر این امر بصورت یك عادت درآید جاى نگرانى است.البته بازى هاى موازى در بعضى مواقع بعد از بازى هاى گروهى مشاهده میشوند.
بازى هاى نمایشى:
بازىهاى نمایش مستلزم تقلید از بعضى افراد میباشد.در اجراى نمایش ارتباط كلامى و تاْثیر متقابل بین دو یا چند نفر تقویت میشود.اجراى یك نقش همان تقلید از فرد است.
توجه به هدف بازى و یافتن راهى براى اجراى نمایش تا پایان وقت لازم،از اهداف دیگر این نوع بازى میباشد.
خردسالان و كودكان نوپا،رفتار اجتماعى مناسبى را در بازى هاى نمایشى از خود نشان میدهند،به عنوان مثال:در تمام دنیا و با هر فرهنگى بازى "مدرسه بازى" توسط والدین با كودكان انجام میشود.
فهرست
مطالب صفحه
چكیده 1
فصل اول : كلیات تحقیق 2
مقدمه 3
بیان مسئله 4
اهمیت و ضرورت تحقیق 5
اهداف تحقیق 6
فرضیه تحقیق 7
تعاریف عملیاتی و نظری و واژه ها و مفاهیم 7
فصل دوم : پیشینه و ادبیات تحقیق 9
تعریف بازی 10
بازی آزادانه انتخاب میشود 14
مراحل متفاوت بازی كودكان 15
بازی های نمایشی 16
پیشرفت ذهنی در بازی 17
عوامل موثر در بازی 18
ویژگی های فردی 19
هوش 22
محیط 24
عامل تغذیه و بهداشت 25
كاربرد بازی در درمان 26
بازی درمانی چیست 31
بازی درمانگر كیست ؟ 33
اتاق بازی درمانی 37
شاخصه های یك اتاق بازی درمانی عبارتست از 37
وسایل اتاق بازی درمانی 38
نمونه هایی از بازی های آموزشی بر اساس نظریه (گانیه ) 40
بازی آشنایی با اعضاء بدن 41
بازی اسم من چیست ؟ 43
بازی عمو زنجیر باف 44
تابلو سازی 45
بازی توپ و سبد 46
بازی و رشد جسمانی 51
بازی و رشد اجتماعی 52
طبقه بندی بازی از دیدگاه پیاژه 53
انواع بازی درمانی 54
شیوع بیش فعالی 57
انواع بیش فعالی 58
نوع تركیبی 60
درمان 61
راهنمایی هایی برای آموزگاران 62
فصل سوم : روش تحقیق 64
جامع مورد تحقیق 65
روش نمونه گیری 65
ابزار اندازه گیری در تحقیق 66
روش آماری 67
روش تحقیق 67
فصل چهارم : یافته ها و تجزیه و تحلیل داده ها 68
مقدمه فصل چهارم 69
جدول 1-4 نمرات خام آزمودنی ها 70
فرمول 71
جدول 2-4 مقایسه بازی درمانی 72
فصل پنجم : بحث و نتیجه گیری 73
بحث و نتیجه گیری 74
پیشنهادات 76
محدودیت ها 77
منابع و ماخذ 78
خرید و دانلود آنی فایل